MASĂ ROTUNDĂ PROIECTUL JOBS MOLDOVA

Astăzi, 12 decembrie 2017, Școala Profesională nr.7 din Chișinău a fost gazda unei Mese Rotunde de Finalizare a Proiectului JOBS Moldova ( Proiect de Orientare Profesională în Mediul de Afaceri și Școli), eveniment la care au participat oficiali din partea MECC ( d. Daniela Cotovițchi și Victoria Mereacre), reprezentanți ai Universității Pedagogice Zurich, Elveția, în persoana dlui Rolf Gollob, director CPIE, Corinna Borer, Manager Internațional al Proiectului JOBS Moldova, formatori internaționali din cadrul acestei prestigioase universități europene, Managerul Local al Proiectului, dna Gabriela Damian Timoșenco, reprezentanți ai partenerilor noștri de dezvoltare, LED Moldova ( dl Pius Frick), Agenția Austriacă de Dezvoltare, ai Proiectului REVOCC – CEDA Moldova (dna Lia Sclifos) , precum și echipele manageriale, de profesori și elevi JOBS de la cele 3 instituții de învățământ care pilotează proiectul, părinți, antreprenori etc.

Agenda de discuții s-a axat pe următoarele aspecte :

  • De ce are nevoie R.Moldova în domeniul orientării profesionale și care poate fi rolul programului JOBS;
  • Cum contribuie programul JOBS la calitatea educației;
  • Unde s-ar regăsi programul JOBS în planurile de învățământ;
  • Cum asigurăm sustenabilitatea eforturilor și diseminarea bunelor practici din cadrul proiectului-pilot JOBS Moldova etc.

Scopul major al acestui proiect este formarea unor tineri cu spirit de inițiativă și pregătiți de a face față provocărilor zilei de mâine. Pentru elevii Ș.P.nr.7 experiența JOBS i-a făcut să înțeleagă care este vocația lor în viață, ce oportunități le oferă meseria care au ales-o, au înțeles că (,) CARIERA poate fi nu numai o ascensiune, ci și o succesiune, și nu în ultimul rând – să-și aleagă corect traseul educațional și profesional , ce la sigur le va oferi șanse reale de angajare în câmpul muncii aici, ACASĂ.