PROMOVAREA SĂNĂTĂȚII ÎN RÂNDURILE ELEVILOR ȘCOLII PROFESIONALE NR.7

Este cert că oamenii trebuie informati periodic cu privire la sănătate și modul lor de viata , avand ca obiectiv prevenirea îmbolnavirilor înainte ca procesele de deteriorare a sănătății să înceapă. 

Adolescența este perioada în care personalitatea umană se maturizează, își descoperă identitatea, își clarifică concepția despre lume și nu în ultimul rând-își formează propriul sistem de valori.

Dar de multe ori este și perioada când tinerii, inclusiv cei din instituțiile de învățământ profesional tehnic, sunt supuși unor riscuri majore, cum ar fi: fumatul, consumul de alcool și narcomania. Mai știm că tinerii sunt greu de convins despre nocivitatea acestor vicii, fiindcă este dificil să-i motivăm privitor la riscurile, ale căror consecințe se vor face simțite puțin mai târziu. Iată de ce trebuie să combinăm mai multe strategii, inclusiv invitarea unor specialiști chiar în incinta instituției de învățământ pentru al le vorbi tinerilor despre aceste riscuri.

În acest context, astăzi, 3 noiembrie 2017, am dat curs propunerilor parvenite din partea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „ N.Testemițanu” , în colaborare cu Serviciul Sănătate Publică , de a purta discuții și a prezenta materiale video incontestabile privind consecințele acestor vicii sociale.

Comunicări au prezentat studenții anului VI, SĂNĂTATE PUBLICĂ:

Ghilaș Ana-Maria : Fumatul – consecințe și combatere;

Călugăreanu Valentin: Combaterea alcoolismului;

Rotaru Corneliu: Combaterea narcomaniei

Russu Mariana : Combaterea zgomotului la locul de muncă.

Le mulțumim acestor tineri pentru promovarea modului de viață sănătos în rândurile elevilor școlii noastre.