Bucură-te de drepturi ( Seminar de formare pentru membrii Consiliului Elevilor) 

Joi, 2 noiembrie 2017 , în incinta Școlii Profesionale nr.7 din Chișinău a fost organizat un Seminar de Formare pentru membrii Consiliului Elevilor din școală. Evenimentul dat s-a desfășurat grație Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova în instituția noastră de învățământ ca beneficiară a Proiectului CONSEPT III, implementat și susținut de LED Moldova în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
Tematica activității a fost modalitatea de implicare a elevilor în procesul de luare a deciziilor, rolul Consiliului elevilor în promovarea drepturilor lor la nivel instituțional, care sunt drepturile, dar și responsabilitățile pe care le au discipolii noștri în calitate de elevi, colegi, cetățeni.
Vă reamintim că în cadrul Ș.P.nr.7 se pune accent pe recunoașterea elevilor ca beneficiari primari ai procesului educațional și pe acordarea dreptului de implicare în luarea deciziilor , fiind conștienți că aceasta va duce la consolidarea relației de parteneriat între elevi, profesori și echipa managerială.
În noul Cod al educației clar este stipulate că „idealul școlii este de a forma un cetățean nu doar care va fi capabil să obțină un loc de muncă, dar și va deține o opinie independentă și va fi capabil să acționeze, conlucrând cu alți cetățeni”
Moderatoare a Seminarului a fost dna Natalia Macari, colaboratoare a CIDDC Moldova , căreia îi mulțumim pentru activitatea dată.