Lansarea oficială a Proiectului: ORIENTARE PROFESIONALĂ ÎN MEDIUL DE AFACERI…

După cum bine se știe, exact cu un an în urmă, în luna octombrie 2016 , Şcoala Profesională nr.7 din Chişinău a fost gazda unui eveniment deosebit care s-a produs în ţara noastră : lansarea oficială a Proiectului ORIENTARE PROFESIONALĂ ÎN MEDIUL DE AFACERI ŞI ŞCOLI ( JOBS), ), implementat în Republica Moldova de către CENTRUL DE PROIECTE INTERNAȚIONALE ÎN EDUCAȚIE, UNIVERSITATEA PEDAGOGICĂ ZURICH, ELVEȚIA, al cărui beneficiar este Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar partener local de implementare este INSTITUTUL DE FORMARE A CAPACITĂȚILOR PROFESIONALE (IFPC), MOLDOVA.. La festivitatea de lansare oficială a PROIECTULUI JOBS MOLDOVA a participat dna Cristina Boaghi, viceministru al Educației, dna Corinna Borer, CENTRUL DE PROIECTE INTERNAȚIONALE ÎN EDUCAȚIE de la Universitatea Pedagogică Zurich, Elveția,Manager de Proiect, precum şi alţi oficiali de la noi şi de peste hotare. După aceasta au avut loc mai multe activități de instruire a cadrelor didactice și manageriale din cele 3 instituții de învățământ , partenere ale Proiectului-pilot, în vederea ghidării în carieră a elevilor din ultimul ani de gimnaziu și liceu, precum și din primul an de învățământ profesional tehnic secundar. Universitatea Pedagogică din Zurich periodic efectuează evaluări intermediare a Proiectului JOBS Moldova în cele 3 școli care fac parte din proiect. Vă reamintim că Școala Profesională nr.7 din Chișinău este unica instituție de învățământ profesional tehnic secundar care face parte din proiectul JOBS. Ș.P.nr.7 a mai fost vizitată în luna mai 2017 de dl Markus John, expert internaţional în cadrul acestei prestigioase instituții europene de învățământ. Iar în perioada 23-24 octombrie 2017 a mai avut loc o evaluare a acestui proiect, la care, pe lângă experții internaționali, au fost prezente cadrele didactice din cele 3 instituții , parte a programului JOBS : Ș.P.nr.7, Gimnaziul A.I.Cuza din Bălți și Liceul I.L.Caragiale din Orhei.

Comentarii

Cristina Boaghi  În vizită la Școala Profesională nr. 7 din Chișinău
Este o instituție cu potențial de dezvoltare și o echipă managerială competentă, care a demonstrat pe parcursul activităților că sunt un partener de încredere, fapt pentru care îi felicit și le mulțumim.

Serghei Lisenco Succese in realizarea proiectului! Sa acumulati cunostinte si abilitati noi, sa pefectionati cele, care deja posedati! 

Sofia Suleanschi Felicitari si pe linga faptul ca ne bucuram pentru ca sunteti parte a proiectului respectiv in calitate de scoala pilot mai aveti si o unica ocazie de a corela materialele didactice din cadrul JOBS cu cele din REVOCC, aprobate de catre Mrul Educatiei…- Modilul „Dezvoltarea personala si Proiectarea carieirei” elaborat in cadrul proiectului REVOCC finantat de ADA).

Lia Calistru Stimati colegi, felicitari! Orice initiativa conteaza! Ne bucuram pentru elevi si profesori deoarece mai au o ocazie sa promoveze educatia pentru cariera. Tinem sa mentionam ca proiectul REVOCC, finantat de ADA, care finalizeaza al 2-lea an de implementare a implicat în instruiri, pilotarea materialelor elaborate pentru modulul ”Dezvoltarea personală și proiectarea carierei” 4 scoli profesionale, 2 gimnazii și 7 licee din nordul, sudul și centru RM. Profesorii din aceste institutii au lucrat împreună, au colaborat și au conjugat eforturile pentru a asigura sinergia dintre învățămîntul secundar general și cel profesional tehnic secundar.Apreciem faptul ca aceasta experiența va fi continuată și în proiectul JOBS.