1 septembrie 2023

„Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”.(Regele Ferdinand) …

Zi cu o mare încărcătură emoțională, o adevărată Sărbătoare de zile mari astăzi, 1 septembrie 2023, la Școala Profesională nr.7 din Chișinău , odată cu inaugurarea noului an de studii 2023-2024 cu genericul Moldova Europeană – aspirații ce ne unesc !

Dragi elevi, Vă amintim ca sensul cuvântul Școală provine de la latinescul scalae , ce inseamna trepte, pe care trebuie sa le urcati zilnic prin efort propriu , depasindu- vă pe voi inșivă. ”Minunea marilor izbânzi și a frumoaselor realizări e în noi înșine”, afirma Lucian Blaga. Puteti să aveți cei mai minunați profesori , cele mai dotate săli de clasa, nu veți reuși în viața dacă nu veți munci! Felicitări cadrelor noastre didactice, părinților elevilor cu acest inceput de an școlar si va dorim ca el sa fie unul prosper, cu realizari frumoase si cu multa sanatate si pace in tara. Doamne ajută!

P.S. Chiar în debutul Festivității cu un cuvînt de felicitare pentru cei prezenți, elevi și cadre didactice, angajați ai școlii, părinți , reprezentanți ai mediului economic a venit dl Alexandru Ciobanu, directorul școlii. Moderatori ai evenimentului au fost : dl Nicolae Griţco, director adjunct pentru instruire și educație, și dra Diana Clipaci, director adjunct pentru instruire practică și producer . În fața celor prezenți au mai vorbit dl Radu Nichifor, vice-pretor al sect.Ciocana, dna Rada Paladi, șef secție didactică, dna Aurelia grițco, prof. Limba română, maistru-instructor.