Jocurile militar-sportive Pe meleagurile natale, ediția 2018

A devenit deja o frumoasă tradiție  ca Ș.P.nr.7 din Chișinău  anual să participle la  sărbătoarea „Ziua recrutului” și jocurile militar-sportive ”Pe meleagurile natale”, organizată  de Pretura s.Ciocana de  comun acord cu Centrul militar Chişinău. De data aceasta  Evenimentul  s-a desfășurat la data de 20 octombrie 2018 și a fost onorat de prezența  reprezentanților Cancelariei de stat, Ministerului Apărării al Republicii Moldova, precum și  veterani ai războiul pentru integritatea şi independenta Republicii Moldova şi ai războiului din Afganistan.

Parteneri ai evenimentului: Academia Militară  „Alexandru cel Bun”; Batalionul de Gardă al Ministerului Apărării; Orchestra Prezidențială a Ministerului Apărării. Și-au demonstrat forțele și capacitățile în competițiile sportive recruții-elevi din cadrul instituțiilor de învățământ din sector. La jocurile militar-sportive au participat mai multe  instituții de învățământ din sector.
Echipa Școlii Profesionale nr.7, în frunte cu profesorul de educație fizică, dl Petru Oleinic,  s-a clasat pe locul III ( clasamentul general pe echipe).
Activitățile de acest gen au drept scop propagarea serviciul militar, imaginea Forțelor Armate şi educația civică a tinerilor premilitari în spiritul devotamentului față de Patrie, și ele se desfășoară și sunt promovate și în cadrul instituției noastre de învățământ : Școala Profesională nr.7 din Chișinău.