La data de 6 iunie 2018 a fost pusă baza unui parteneriat strategic dintre Școala Profesională nr.7 din Chișinău și Liceul Tehnologic Victor Jinga din Brașov, România

La data de  6 iunie 2018 a fost pusă baza unui parteneriat strategic dintre Școala Profesională nr.7 din Chișinău și Liceul Tehnologic Victor Jinga din Brașov, România. Pentru oficializarea acestui acord echipa managerială a Liceului Tehnologic din România, în frunte cu dl director Bilan Florin, s-a deplasat la Chișinău. Dl Alexandru Ciobanu, directorul Ș.P.nr.7, a menționat chiar în debutul evenimentului că acest parteneriat cu o instituție similară din România este deosebit de important, deoarece și obiectivele preconizate în Acord sunt destul de ambițioase , în special ceea ce ține de îmbunătățirea competențelor profesionale ale elevilor, schimbul de experiență și de bune practici atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și manageriale ale celor două instituții de învățământ. La eveniment au mai participat dna Popa Clara-Maria, director adjunct, dl Regman Alexandru, profesor, și dl Popovici Ioan, cadru didactic din România, precum și echipa managerială a Ș.P.nr.7.

În luarea sa de cuvânt, dl director al Liceului Tehnologic din România Bilan Florin a menționat că partea română a rămas plăcut impresionată  de nivelul de înzestrare și dotare  a atelierelor școlii și de deschiderea și disponibilitatea echipei manageriale a Ș.P.nr.7 pentru acest parteneriat cu un accent pronunțat  preponderent pe dimensiunea culturală, pe necesitatea dezvoltării continue a cadrelor didactice și manageriale, precum și interesul sporit de a cunoaște practicile și soluțiile pentru dezvoltarea învățământului dual , dar și îmbunătățirea competențelor profesionale ale elevilor în scopul integrării lor pe piața muncii.

În luna iulie a acestui an urmează vizita de răspuns a echipei manageriale a Ș.P. nr.7 în România, despre care neapărat vă vom informa.