Inaugurarea unui nou atelier performant

29 mai 2018 – zi deosebit de importantă pentru Școala Profesională nr.7 din Chișinău! Anume astăzi a avut loc un eveniment ce  ne va marca de acum încolo pe toți cei care activează în cadrul instituției, dar în primul rând –pe elevii noștri de la meseria Lăcătuș-instalator tehnică sanitară, fiindcă, într-un final, ei vor fi beneficiarii direcți ai acestui proces permanent de renovare și reutilare a atelierelor pentru instruirea practică.

Așadar, la 29 mai, în cadrul Ș.P.nr.7 a fost inaugurat un atelier dotat cu echipament performant în cadrul proiectului CONSEPT, implementat de Fundația Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

La eveniment au participat : dna Angela Cutasevici, secretar de stat la MECC, dl Silviu Gîncu, șef direcție în cadrul ministerului, dl Pius Frick, reprezentant oficial al fundației LED Moldova, dl Octavian Vasilache , șef al Centrului pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional de pe lângă IȘE, dl Tudor Rusu, reprezentant al Federației SINDICONS, dl Mihai Răsoi, pretura s.Ciocana, precum și directorii instituțiilor de învățământ profesional tehnic secundar din raza mun.Chișinău.

Proiectul CONSEPT… Ce a adus el nou pe piața educațională din R.Moldova…

Este o întrebare retorică, dar răspunsul este evident : cadre didactice bine instruite, elevi motivați să învețe și să-și dezvolte competențele profesionale în ateliere bine dotate , absolvenți  mai bine pregătiți pentru a face față provocărilor zilei de mâine.

Fundația LED Moldova a devenit  pentru Școala  Profesională nr.7 un partener strategic,  de nădejde, datorită căreia au fost renovate deja 3 ateliere și laboratoare , fapt pentru care suntem deosebit de recunoscători  pentru contribuția esențială în crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului de instruire practică a elevilor.

Considerăm proiectul LED în Republica Moldova ca fiind un model de succes de colaborare participativă şi promovare a unei educaţii de calitate în rândurile tinerei generaţii.